Halloumitika masala med paprikasallad

Att krydda sin mat är A och O i matlagning, och här har vi tagit till ett superbra fusksätt: den färdiga kryddmixen med smak av tikka masala! De indiska smakerna passar som handen i handsken till den salta halloumin och den lite syrliga tomatbaserade såsen. Mums!

4 Portioner

Ingredienser:

  • 4 portioner ris eller annat gryn
  • 400 gram halloumi
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • lite olja
  • 1 matsked tomatpuré
  • 2 matskedar tikka malsala kryddmix
  • 390 gram krossade tomater
  • 2,5 decililiter havrebaserad matlagningsgrädde
  • Salt
  • Peppar

Paprikasallad:

  • 2 stycken gula paprikor
  • 1 silverlök
  • 1 matsked olivolja
  • 1/2 matskedar rödvinsvinäger


  • Färsk persilja till servering


  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen
  2. Skär halloumin i tärningar
  3. Skala och skiva löken
  4. Skala och riv vitlöken
  5. Stek halloumi och lök i oljan i en stor gryta
  6. Rör i vitlök, tomatpuré, kryddmix, tomatkross samt havregrädden
  7. Låt det sjuda i några minuter, smaka av med salt och peppar
  8. Paprikasalladen: Dela, kärna ur och skär papriksorna i bitar
  9. Skala och skiva silverlöken, och blanda med paprikan
  10. Ringla vinäger och olivolja över
  11. Smaka av med salt och peppar
  12. Hacka eventuell persilja och strö över grytan
  13. Njut av den så goda och hållbara gryta som du har lagt (och känn dig gärna lite stolt över det du har lagat)
Hållbar mat för en hållbar framtid © 2021
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång