Halloumitika masala med paprikasallad

Att krydda sin mat är A och O i matlagning, och här har vi tagit till ett superbra fusksätt: den färdiga kryddmixen med smak av tikka masala! De indiska smakerna passar som handen i handsken till den salta halloumin och den lite syrliga tomatbaserade såsen. Mums!
4 Portioner
Ingredienser:
- 4 portioner ris eller annat gryn
- 400 gram halloumi
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- lite olja
- 1 matsked tomatpuré
- 2 matskedar tikka malsala kryddmix
- 390 gram krossade tomater
- 2,5 decililiter havrebaserad matlagningsgrädde
- Salt
- Peppar
Paprikasallad:
- 2 stycken gula paprikor
- 1 silverlök
- 1 matsked olivolja
- 1/2 matskedar rödvinsvinäger
- Färsk persilja till servering
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen
- Skär halloumin i tärningar
- Skala och skiva löken
- Skala och riv vitlöken
- Stek halloumi och lök i oljan i en stor gryta
- Rör i vitlök, tomatpuré, kryddmix, tomatkross samt havregrädden
- Låt det sjuda i några minuter, smaka av med salt och peppar
- Paprikasalladen: Dela, kärna ur och skär papriksorna i bitar
- Skala och skiva silverlöken, och blanda med paprikan
- Ringla vinäger och olivolja över
- Smaka av med salt och peppar
- Hacka eventuell persilja och strö över grytan
- Njut av den så goda och hållbara gryta som du har lagt (och känn dig gärna lite stolt över det du har lagat)