Laxpasta med basilika, tomater och ärter

Detta är snabb och enkel laxpasta med en tomatbas som passar för de allra flesta tillfällen. Laxen går mycket bra tillsammans med tomatpurén, lök, och basilika. Denna rätten toppas med en god parmesanost.

4 portioner

Ingredienser:

  • 4 stycken laxfilier
  • 4 portioner spagetti
  • 250 gram cocktailtomater
  • 250 gram svenska ärter
  • 2 stycken charlottenlökar
  • 15-20 gram fryst basilika
  • 3 matskedar olivolja
  • 1 matsked tomatpuré
  • 5-6 deciliter vatten
  • 50 gram parmesanost
  • Salt
  • Svartpeppar


  1. Skala och skär scharlottenlökarna i tunna skivor.
  2. Dela cocktailtomaterna.
  3. Skär laxen i lite större tärningar.
  4. Lägg laxbitarna på en tallrik, salta och peppra direkt på tallriken.
  5. Fyll en bred, men låg kastrull med de 5-6 deciliterna med vatten, och salta,
  6. Koka spagettin tillsammans med tomater, charlottenlöken, tomatpurén, basilika och olivolja i kastrullen. 
  7. Rör om tills att pastan är al dente och vätskan har blivit en krämig sås.
  8. Vänd ner lax och ärter precis innan servering, och smaksätt med salt och peppar.
  9. Njut av den fantastiska måltid som du just har lagat.
Hållbar mat för en hållbar framtid © 2021
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång