Pasta Penne med rosmarin och paprikasås

Dett är en mycket lättlagad pastarätt med en sås på paprika, rosmarin, matlagningsgrädde, rostad mandel samt sambal oelek och vitlök.  Denna ljuvliga sås serveras med en pennepasta som serveras med en frisk och fräsch tomatsallad.

4 portioner

Ingredienser:

  • 530 gram grillad paprika
  • 1 halv kruka rosmarin
  • 2,5 deciliter matlagningsgrädde
  • 50 gram rostade mandelspån
  • 1/2 teskedar sambal oelek
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 nypor salt
  • 1 nypa peppar
  • 4 portioner pennepasta

Tomatsallad:

  • 1 förpackning kokta stora vita bönor (380 g)
  • 1 rödlök
  • 250 gram plommontomater
  • 10 gram färsk persilja
  • 1/2 matskedar olivolja
  • En halv citron
  • 100 gram solrosskott


  1. Koka upp saltat pastavatten 
  2. Låt paprika rinna av i en sil.
  3. Hacka rosmarinen
  4. Skär paprikan i strimlor
  5. Koka upp hälften av paprikan med matlagningsgrädden, mandel, sambal oelek, rosmarin samt pressad vitlök.
  6. Mixa till en slät sås och smaka av med salt och peppar
  7. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen
  8. Häll av bönorna i ett durkslag, spola i kallt vatten och låt rinna av.
  9. Skala och hacka rödlöken, skär tomaterna i bitar, hacka persiljan. 
  10. Blanda bönor, lök, tomat, och persiljan med olivoljan
  11. Pressa saft från citronen över salladen, krydda med salt och peppar
  12. Rör ner resten av paprikan i såsen så att den kan bli varm
  13. Servera pastan, med paprikasåsen, tomatsalladen med solrosskott.
  14. NJUT!!!!!
Hållbar mat för en hållbar framtid © 2021
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång