Pestobakad lax

Detta är en fantastisk laxrätt, med en fantastisk egengjord pesto mycket örter, solroskärnor, och vällagrad prästost.
4 portioner
- 600 gram laxfilé
- 2 vitlöksklyftor
- 150 gram vällagrad prästost
- 1 knippe basilika
- 1 knippe persilja
- 200 gram solroskärnor
- 1 citron
- 2 deciliter olivolja
- Salt
- Peppar
- Sätt ungen på 200 grader
- Skär laxen i 5x5 cm kuber och lägg i en ungnsfast form
- Skala och hacka vitlöken lite grovt
- Riv osten om den inte redan är riven.
- Skölj och hacka örterna grovt
- Mixa vitlök, örter, ost, solrosstjärnor och olivolja i en matberedare eller med en stavmixer.
- Skölj citronen och finriv det yttersta skalet.
- Blanda ner citronen i peston och smaka av med salt och peppar.
- Bred peston över laxen och baka den tills den är genomtillagad(ca 7-10 minuter)
- Njut av din fantastiska lax med valfritt tillbehör.