Pestobakad lax


Detta är en fantastisk laxrätt, med en fantastisk egengjord pesto mycket örter, solroskärnor, och vällagrad prästost.

4 portioner

  • 600 gram laxfilé
  • 2 vitlöksklyftor
  • 150 gram vällagrad prästost
  • 1 knippe basilika
  • 1 knippe persilja
  • 200 gram solroskärnor
  • 1 citron
  • 2 deciliter olivolja
  • Salt 
  • Peppar


  1. Sätt ungen på 200 grader
  2. Skär laxen i 5x5 cm kuber och lägg i en ungnsfast form
  3. Skala och hacka vitlöken lite grovt
  4. Riv osten om den inte redan är riven.
  5. Skölj och hacka örterna grovt
  6. Mixa vitlök, örter, ost, solrosstjärnor och olivolja i en matberedare eller med en stavmixer.
  7. Skölj citronen och finriv det yttersta skalet.
  8. Blanda ner citronen i peston och smaka av med salt och peppar.
  9. Bred peston över laxen och baka den tills den är genomtillagad(ca 7-10 minuter)
  10. Njut av din fantastiska lax med valfritt tillbehör.
Hållbar mat för en hållbar framtid © 2021
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång