Rågpanerad strömming och kålsallad med lingon


Stekt strömming är ju så gott. Panerar du den dessutom i rågmjöl blir den riktig krispig och frasig. Här fyller vi även strömmingen med dijonsenap som även ger lite hetta till rätten. Till detta serveras en kålsallad med lingon som genererar både syra och sötma. Detta kan antingen serveras till ett gott potatismos, men blir också riktigt gott på en vanlig bit knäckebröd istället.

4 personer

Strömmingen:

  • 600 gram strömmingfiléer 
  • 1 tesked salt
  • 2 kryddmått svart peppar
  • 4 matskedar dijonsenap
  • 1 deciliter finhackad dill
  • 2 deciliter rågmjöl
  • Smör till stekning

Kålsallad med lingon:

  • 300 gram spettskål
  • En halv gurka
  • 2 matskedar rapsolja
  • 2 matskedar äppelcidervinäger
  • 2 matskedar honung
  • 1 deciliter lingon
  • Salt, peppar

Till servering:

  • Potatismos eller knäckebröd


  1. Finstrimla spetskålen
  2. Skär gurkan i små tärningar
  3. Blanda kålen och gurkan i en bunke
  4. Vänd i olja, vinäger, honung, salt och peppar
  5. Vänd sedan även ner lingonen
  6. Klipp av ryggfenan på strömmingsfiléerna 
  7. Lägg filéerna med skinnsidan nedåt på en köksbänk eller liknande
  8.  Salta,peppra och bred på dijonsenap
  9. Strö över hälften av dillen, och resten av dillen på salladen
  10. Vik ihop filéerna på längden och vänd de i rågmjöl
  11. Stek strömmingarna i smör ca 2-3 minuter på sidan
  12. Servera fisken och salladen med potatismos eller med knäckebröd.
Hållbar mat för en hållbar framtid © 2021
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång