Rågpanerad strömming och kålsallad med lingon

Stekt strömming är ju så gott. Panerar du den dessutom i rågmjöl blir den riktig krispig och frasig. Här fyller vi även strömmingen med dijonsenap som även ger lite hetta till rätten. Till detta serveras en kålsallad med lingon som genererar både syra och sötma. Detta kan antingen serveras till ett gott potatismos, men blir också riktigt gott på en vanlig bit knäckebröd istället.
4 personer
Strömmingen:
- 600 gram strömmingfiléer
- 1 tesked salt
- 2 kryddmått svart peppar
- 4 matskedar dijonsenap
- 1 deciliter finhackad dill
- 2 deciliter rågmjöl
- Smör till stekning
Kålsallad med lingon:
- 300 gram spettskål
- En halv gurka
- 2 matskedar rapsolja
- 2 matskedar äppelcidervinäger
- 2 matskedar honung
- 1 deciliter lingon
- Salt, peppar
Till servering:
- Potatismos eller knäckebröd
- Finstrimla spetskålen
- Skär gurkan i små tärningar
- Blanda kålen och gurkan i en bunke
- Vänd i olja, vinäger, honung, salt och peppar
- Vänd sedan även ner lingonen
- Klipp av ryggfenan på strömmingsfiléerna
- Lägg filéerna med skinnsidan nedåt på en köksbänk eller liknande
- Salta,peppra och bred på dijonsenap
- Strö över hälften av dillen, och resten av dillen på salladen
- Vik ihop filéerna på längden och vänd de i rågmjöl
- Stek strömmingarna i smör ca 2-3 minuter på sidan
- Servera fisken och salladen med potatismos eller med knäckebröd.