Ungsbakad Torskrygg med varm sallad

Ungsbakad torskrygg med varm sallad
En perfekt bakad torskrygg, med en varm sallad med slangurka, och små mjuka söta ärter, med en fantastisk god vinägrett. Detta är en rätt som jag kan garantera att du kommer gilla. Detta är en bra rätt för hälsan, miljön och för dina smaklökar.
4 portioner
Ingredienser:
- 4 stycket bitar torskrygg
- 1 matsked olivolja, gärna av god kvalitet
- 2 nypor med havssalt.
Varm sallad:
- 2 st slangurkor
- 250 gram gröna ärter
- 1 knippe mynta
Varm vinägrett:
- 2 matskedar fint hackad ingefära
- 1 fint hackad charlottenlök
- 1 deciliter olivolja
- 1 matsked med tolvprocentig ättika
- En halv matsked vitvinsvinäger
- Havsalt och vitpeppar
- Sätt på ugnen på 130 grader
- Tina fisken, om den har varit frusen
- Lägg torskryggen i en ungsform och pensla med lite olivolja, och smaksätt med havssalt.
- Baka fisken i ugnen i ungefär 12 minuter. Den ska om du använder ungstermometer uppnå 52 grader.
- Skala gurkan och dela den på längden, Skär halvorna i stora och grova bitar.
- Finhacka charlottenlök och ingefära.
- Blanda samman alla ingredienserna till vinägretten utan myntan.
- Värm upp olivolja i en kastrull och låt gurkan och ätrterna snabbt bli lite varma, och ta sedan upp de.
- Häll över vinägretten, smaksätt med salt och peppar, servera salladen med torskryggen.
- Njut av den fantastiska maträtten, som du själv har lagat.